waterverzachter kopen

Waterverzachter kopen?  Hard water kan loodgieterij vernielen en je kleren beschadigen. Maar is een speciale waterontharder het waard?

Heb je je ooit afgevraagd wat een waterontharder precies is? Immers, is al het water niet zacht? Goed punt. Maar wateverzachters zijn gemaakt om een verrassend veelvoorkomend probleem tegen te gaan: hard water. Heel wat mensen kiezen bij de verbouwing van hun huis meteen voor een waterverzachter kopen en gelijk hebben ze.

Waterverzachter kopen

Volgens het geologisch onderzoek heeft ongeveer 85 procent van de huishoudens hard water, inclusief huizen met stadswater en putwater. Maar wat is hard water precies en wat kan er aan gedaan worden? Blij dat je het vraagt, een waterverzachter kopen natuurlijk.

De term “hard water” klinkt misschien als een oxymoron, maar het is gewoon huishoudelijk water dat hoge concentraties opgeloste mineralen bevat, met name calcium en magnesium. Deze mineralen maken water niet ongezond om te drinken. Ze zijn ook relatief ondetecteerbaar door geur of smaak, maar ze kunnen net zo schadelijk zijn.

De effecten van een verhoogd gehalte aan mineralen variëren van vervelend tot zeer destructief. Hard water veroorzaakt troebele watervlekken op wastafels, serviesgoed, zilverwerk en douchecabines. Witte, knapperige afzettingen vormen zich op theeketels en koffiekannen. Hard water vermindert ook drastisch het inzepen en uitspoelen van wasmiddel, lichaamszeep en shampoo.

Als gevolg daarvan lijken de gewassen kleren grijs en vervaagd. Door te baden en te douchen in hard water voelt uw huid droog en jeukerig aan. Omdat de shampoo niet goed schuimt in hard water, laat de shampoo uw haar slap en droog aanvoelen.

Nu zijn de bovengenoemde effecten van hard water vervelend en irritant, maar niet erg problematisch. Dat wil zeggen, totdat je het schadelijke effect van hard water op sanitair, armaturen en apparaten in ogenschouw neemt. Tip, Waterverzachter kopen

Als het water door de toevoerleidingen loopt en vervolgens uit de kranen, de douchekoppen, de ijsmaker, de wasmachine, de boiler en de vaatwasser, laat het harde, knapperige minerale afzettingen achter. In het begin zijn deze kleine afzettingen onschadelijk, maar na verloop van tijd bouwen ze zich op en verstoppen ze de leidingen, grijpen ze de afsluiters en stoppen ze de beluchters en de douchekoppen. In extreme gevallen kunnen hardnekkige afzettingen het waterdebiet drastisch beperken, waardoor het hele sanitairsysteem overmatig onder druk komt te staan.

De beste manier om te bepalen of uw huis hard water heeft, is om een watermonster naar een watertestlaboratorium te brengen. Voor ongeveer $90 of zo krijgt u een volledig rapport, en niet alleen over mineralen. De gedetailleerde analyse zal ook de aanwezigheid van vele andere stoffen vermelden, waaronder nitraten, chloor, natrium en gevaarlijke bacteriën.

Dus, zoals u kunt zien, is hard water een veelvoorkomend en mogelijk ernstig probleem. Gelukkig is er een effectieve en relatief betaalbare oplossing: installeer een waterontharder of kies voor een Waterverzachter kopen.

Wat is een waterontharder?

Waterontharders of waterverzachters voor het hele huis zijn er in verschillende maten en stijlen om tegemoet te komen aan de grootte van uw huis en familie. De Waterverzachter kopen wordt geïnstalleerd in de kelder, in de garage, in de bijkeuken of waar het water het huis binnenkomt.

Een typische Waterverzachter kopen of waterontharder bestaat uit een hoge, smalle waterontharder en een korte, brede pekeltank. De ontharder is aangesloten op de waterleiding van het huis. Een vulbuis met een kleine diameter verbindt de pekeltank met de ontharder. En een afvoerslang loopt van de ontharder tank naar een nabijgelegen afvoerbuis of droogkuip.

De ontharder is gevuld met speciaal geformuleerde harskorrels, die permanent zijn afgedicht in de tank. De pekeltank heeft een afneembaar deksel zodat u deze kunt vullen met zout- of kaliumchloridepellets.

Hier volgt een korte uitleg over de werking van het Waterverzachter kopen systeem:

waterverzachter kopenHet water komt in de top van de waterontharder en sijpelt naar beneden door de harskorrels. De hars heeft een negatieve lading, die de positief geladen mineralen in het water aantrekt (een proces dat bekend staat als, ionenuitwisseling). De minerale afzettingen houden zich vast aan de hars en het nu ontharde water verlaat de ontharder en stroomt door het hele huis.

Vroeg of laat bereiken de parels echter de maximale capaciteit en kunnen ze geen minerale ionen meer aantrekken. Op dat moment moet de ontharder worden geregenereerd of schoongespoeld. Daar komt de pekeltank in beeld. Een boordcomputer berekent de hoeveelheid water die door de ontharder stroomt. Wanneer het de voorgeprogrammeerde instelling bereikt, begint de regeneratie automatisch. Waterverzachter kopen voor een huis met drie slaapkamers en een gezin van vier personen hier gebeurt de regeneratie meestal om de 12.000 liter.

Waterverzachter nodig?

Een waterontharder heeft jaarlijks een onderhoud nodig. Hierbij wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen. Een waterverzachter kopen kies dan voor

Aquagroup

  • Hoofdkantoor & magazijn
  • Windhoek 18
  • 8790 Warege