Huis kopen Tips

Veel of alle producten die hier te zien zijn, zijn afkomstig van onze partners die ons compenseren. Dit kan van invloed zijn op welke producten we schrijven en waar en hoe het product op een pagina verschijnt. Dit heeft echter geen invloed op onze evaluaties. Onze meningen zijn onze eigen meningen.

Een woning bouwen of het kopen van een huis kan zenuwslopend zijn, vooral als u voor het eerst een huiskoper bent.

Deze tips helpen u te navigeren, geld te besparen en veelvoorkomende fouten te voorkomen. We hebben ze ingedeeld in vier categorieën:

Hypotheek aanbetalingstips.

Tips voor het aanvragen van een hypotheek.

Tips voor het kopen van een huis.

Fouten bij de eerste aankoop van een huis te vermijden.

NerdWallet Gids voor COVID-19

Krijg antwoorden op vragen over uw hypotheek, reizen, financiën – en het handhaven van uw gemoedsrust.
Aanbetalingstips voor hypotheken
1. 2. Begin te sparen voor een vroegtijdige aanbetaling

Het is gebruikelijk om 20% neer te zetten, maar veel geldschieters staan nu veel minder toe, en de programma’s voor de eerste keer thuiskoper staan slechts 3% neer. Maar het neerzetten van minder dan 20% kan hogere kosten en het betalen voor hypotheekverzekering betekenen, en zelfs een kleine aanbetaling kan nog steeds fors zijn. Bijvoorbeeld, een 5% aanbetaling op een huis van $200.000 is $10.000.

Speel met deze aanbetalingscalculator om je te helpen om op een doelbedrag te landen. Enkele tips om te sparen voor een aanbetaling zijn het opzij zetten van belastingteruggaven en werkbonussen, het opzetten van een automatisch spaarplan en het gebruik van een app om je voortgang te volgen.

» MEER: Aanbetalingsstrategieën voor beginnende huizenkopers
2. 2. Ontdek uw aanbetalings- en hypotheekmogelijkheden

Er zijn veel hypotheekmogelijkheden, elk met zijn eigen combinatie van voor- en nadelen. Als je moeite hebt om met een aanbetaling te komen, kijk dan eens naar deze leningen:

Conventionele hypotheken
Ze voldoen aan de normen die door de door de overheid gesteunde entiteiten Fannie Mae en Freddie Mac zijn vastgesteld, en vereisen slechts 3% minder.

FHA-leningen
Leningen die door de Federale Huisvestingsadministratie verzekerd zijn, laten een aanbetaling toe van slechts 3,5%.

VA-leningen
Voor leningen die door het ministerie van Veteranenzaken worden gegarandeerd, is soms geen enkele aanbetaling nodig.

Een hogere aanbetaling betekent een lagere maandelijkse hypotheekbetaling.

Wilt u een zo laag mogelijke hypotheekbetaling, kies dan voor een vaste hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Maar als u zich grotere maandelijkse betalingen kunt veroorloven, kunt u een lagere rente krijgen met een 20-jarige of 15-jarige vaste lening. Gebruik onze calculator om te bepalen of een vaste hypotheek van 15 of 30 jaar beter bij u past. Of u geeft de voorkeur aan een hypotheek met een variabele rente, die risicovoller is, maar een lage rente garandeert voor de eerste jaren van uw hypotheek.

» MEER: Vergelijk verstelbare en vastrentende hypotheken
3. 3. Onderzoeksstaat en lokale hulpprogramma’s

Naast federale programma’s bieden veel staten hulpprogramma’s aan voor mensen die voor het eerst een huis kopen, met extra’s zoals aanbetalingshulp, hulp bij het sluiten van de kosten, belastingkredieten en verlaagde rentevoeten. Uw provincie of gemeente kan ook first-time home buyer programma’s hebben.

» MEER: Vind de programma’s voor de eerste aankoop van een huis in uw staat
Tips voor het aanvragen van een hypotheek
4. 4. Bepaal hoeveel u zich thuis kunt veroorloven

Voordat u op zoek gaat naar uw droomhuis, moet u weten wat er daadwerkelijk binnen uw prijsklasse valt. Gebruik deze betaalbaarheidscalculator om te bepalen hoeveel u zich veilig kunt veroorloven om uit te geven.
5. 5. Controleer uw krediet en pauzeer elke nieuwe activiteit

Bij het aanvragen van een hypothecaire lening zal uw krediet een van de belangrijkste factoren zijn bij de goedkeuring, en het zal helpen bij het bepalen van uw rentetarief en eventueel de voorwaarden van de lening.

Controleer dus uw krediet voordat u begint met de aankoop van een huis. Betwist eventuele fouten die uw kredietscore kunnen doen dalen en zoek naar mogelijkheden om uw krediet te verbeteren, zoals het maken van een deuk in eventuele uitstaande schulden.

Om te voorkomen dat uw score daalt nadat u een hypotheek heeft aangevraagd, vermijdt u het openen van een nieuwe kredietrekening, zoals een creditcard of autolening, totdat uw woningkrediet is afgesloten.

» MEER: Krijg uw gratis kredietrapport om de recente kredietactiviteit te controleren
6. 6. Vergelijken van de hypothecaire tarieven

Veel huizenkopers krijgen een prijsofferte van slechts één geldschieter, maar dit laat vaak geld op tafel liggen. Het vergelijken van hypotheektarieven van minstens drie kredietverstrekkers kan u meer dan $3.500 besparen tijdens de eerste vijf jaar van uw lening, volgens het Bureau voor Financiële Bescherming van de consument. Krijg ten minste drie offertes en vergelijk zowel de tarieven als de kosten.

Aangezien u citaten vergelijkt, vraag of een van de geldschieters u zou toestaan om kortingspunten te kopen, wat betekent dat u de rente vooraf zou betalen om een lagere rente op uw lening te verzekeren. Hoe lang u van plan bent om in het huis te blijven en of u geld bij de hand hebt om de punten te kopen zijn twee belangrijke factoren bij het bepalen of het kopen van punten zinvol is. U kunt deze calculator gebruiken om te beslissen of het zinvol is om punten te kopen.
7. 7. Krijg een pre-approval brief

U kunt zich vooraf kwalificeren voor een hypotheek, waardoor u eenvoudigweg een schatting krijgt van hoeveel een kredietverstrekker bereid is te lenen op basis van uw inkomen en schulden